25 jan 2022

Duurzaamheid met refurbished computers

0 Reacties

Ik las onlangs een artikel over de duurzaamheid van refurbished computers. Het zette me aan het denken over hoe ik duurzamer kon zijn in mijn dagelijks leven. Daarom deel ik vandaag vijf manieren waarop je refurbished computers op een verantwoorde en duurzame manier kunt gebruiken!

1) Verspilling verminderen door eerst wat onderzoek te doen

De belangrijkste manier om je impact op het milieu te verminderen, is door wat onderzoek te doen voordat je nieuwe elektronica aanschaft. Misschien kom je erachter dat je niet zoveel gadgets hoeft te kopen omdat ze altijd kapot gaan – of misschien ontdek je iets veel beters dan wat je oorspronkelijk in gedachten had!

2) Koop gebruikt in plaats van nieuw

Het kopen van gebruikte artikelen vermindert de vraag naar producten die zijn gemaakt met middelen zoals metaal, plastic en glas. Het vermindert ook de vraag naar gedolven materialen zoals rubber, koper en aluminium. Bovendien is het kopen van gebruikte artikelen veel beter voor het milieu! Maak bijvoorbeeld kennis met GoGreenIT, een organisatie die je volledige kantoor kan voorzien met refurbished computers!

3) Doneer je oude computer

Computers zijn duur om te maken, maar ze zijn nog moeilijker weg te gooien als u er klaar mee bent. Volgens een artikel in USA Today kost het maar liefst $ 60 om een ​​computer weg te gooien – en die computers kunnen gevuld zijn met gevaarlijke stoffen! Wie wil er zoveel geld betalen voor iets dat ze gewoon op een vuilstort gaan dumpen? Doneer in plaats daarvan uw oude elektronische apparaten. Als je niet kunt wachten tot iemand anders ze gebruikt, renoveer ze dan zelf!

4) Doneer uw computer aan iemand in nood

Als je absoluut niet kunt wachten tot iemand anders de laptop of desktop gebruikt die je in opslag hebt gehad, doneer het dan! Als je niemand kent die het zou kunnen gebruiken, neem dan contact op met een plaatselijke school of non-profitorganisatie. Ik garandeer je dat er genoeg mensen zijn die je erg dankbaar zouden zijn als je ze een opgeknapte computer zou geven.

5) Recycle je computer

Als je niet wilt wachten tot iemand anders de computers gebruikt waarmee je  klaar bent, zijn er recyclingprogramma’s beschikbaar. Veel elektronicawinkels recyclen hun oude producten gratis – wat goed nieuws is voor uw portemonnee!

Onderneem actie De volgende keer dat je een nieuw elektronisch apparaat wilt kopen, overweeg dan eerst wat onderzoek te doen. Probeer te bepalen of het echt nodig is om zoiets duurs te kopen – of kijk op tweedehands markten zoals Marktplaats.nl! Misschien vindt je iets dat nog beter werkt dan wat je in gedachten had. Probeer ook waar mogelijk gebruikte items te kopen in plaats van nieuwe.

[begin]
Over de schrijver